24.04.2013

let's talk about...[food]

Diety się u mnie przeważnie nie sprawdzają. Wychodzę z założenia, że można jeść wszystko, tylko z umiarem. Lubię gotować. Lubię dobre jedzenie i chciałabym mieć więcej pomysłów i odwagi aby próbować kulinarnych nowości.
Podróże zawsze wiążę z jedzeniem, a jedzenie z miejscami...- dobre jedzenie muszę obfotografować ;)

Dzisiaj w menu szparagi!
Bez nich się nie obejdzie. Bo wiosna (kulinarnie) smakuje dla mnie właśnie tak.



6 Kommentare:

  1. raz, nie dawno temu próbowałam zrobić szparagi. Były wstrętne, wszystko wyrzuciłam do kosza. Nie wiem, czy ja nie potrafię ich odpowiednio przygotować czy ich smak jest tak specyficzny że dla mnie nie do przełknięcia. W każdym razie chciałabym kiedyś spróbować przygotowane przez kogoś innego i sprawdzić jak smakują te osławione szparagi 8))
    Pozdrawiam!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Niestety, szparagi maja w sobie to, ze musza byc bardzo dobrze obrane, bo inaczej nie da sie ich zjesc.
      Sa jednak bardzo zdrowe i przeczyszczaja nerki, dlatego warto sprobowac szparagowa przygode jeszcze raz :)

      Löschen
  2. Ja tez juz przestalam stosowac jakiekolwiek diety, a zamiast nich zaczelam po prostu mniej jesc:) A szparagi po prostu uwielbiam, choc ostatnio bardziej smakuja mi te zielone.
    Pozdrawiam
    O.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ps. Zapraszam po wyroznienie:)

      Löschen
    2. @podroze slodkie: Masz jakis ulubiony sposob na przygotowanie szparagow? :)

      Löschen
    3. Ja najbardziej lubie tak klasycznie:) Biale gotuje w wodzie z cytryna, a zielone w wodzie bez. Po ugotowaniu najlepiej smakuja z beszamelem. Te biale zawijam oczywiscie w gotowana szynke. Do tego ziemniaczki i jest pycha obiadek:)
      Dobre sa tez zapiekanki z ziemniakami i szparagami.
      A jak ty je przygotowujesz?

      Löschen