Szparagi szparagi szparagi. Jedliśmy na okrągło. Taki jest smak wiosny.
Torebeczki łososiowe ze szparagami są na pewno głównym odkryciem wiosennej kuchni. Kupno magazynu wyłącznie wokół tego tematu był niezwykłą dawką inspiracji, informacji i przepisów.
Zaraz po szparagach królował i króluje arbuz. Chwała, że jego sezon nie trwa jedynie 1,5 miesiąca. Junior idzie w moje ślady, bo walczymy dosłownie o każdy jego kawałek ;)
Smak dzieciństwa to makaron z truskawkami. Choć z braku odpowiedniej pogody ciężko było o dobre dojrzałe truskawki. Czekanie wynagradzają teraz prawie jakby bordowe, które swoją słodkością niemal same się w buzi rozpływają. Jestem ogólnie malinową- dziewczyną, ale takim nie odmówię.
A rozkosz lata dopiero przed nami!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen